Дела на сегодня:
Добавить
новость
Добавить
объявление
Добавить
предприятие
Добавить
прайс-лист
Добавить
сайт
Разместить
рекламу

Інвестори зафіксували прибутки

Товары и цены / Разное (114) /

Інвестори зафіксували прибутки

Цена: 0,00 грн.

Фондові індекси України в п'ятницю зафіксувалися нижче "психологічного бар'єру": індекс акцій "Української біржі" (УБ) пробив рівень 2000 пунктів і за результатами торгів знизився на 0,94% - до 1983,26 пункту, аналогічно фондовий індекс "ПФТС" після зниження на 1,78% подолав рівень в 800 пунктів і на закриття зафіксувався на рівні 793,90 пункту.

Незважаючи на позитивний зовнішній новинний фон, ринок українських акцій з відкриття показував негативну динаміку, що в результаті вилилося в зниження індексів до закриття і падінням котирувань всіх найбільш ліквідних акцій.

При цьому серед паперів індексного кошика УБ найбільші втрати понесли акції Укрсоцбанку (USCB) (-1,87%) і "Мотор Січі" (MSICH) (-1,71%). Виключенням стали акції концерну "Стирол" (STIR)(+1,32%) і Крюковського вагонобудівного заводу (KVBZ) (3,98%). Акції останнього зростали на тлі рішення "Укрзалізниці" закупити 2 тис. вантажних вагонів.

Активність продавців протягом тижня була пов‘язана з побоюваннями інвесторів щодо другої хвилі рецесії світової економіки. До того ж з понеділка почне публікуватися звітність найбільших компаній Північної Америки. Зниження активності напередодні сезону корпоративної звітності – це типове явище. Зважаючи на неоднозначні прогнози аналітиків щодо показників, які будуть оприлюднені, можна говорити про те, що дані можуть піднести сюрпризи. Таким чином, основною причиною п'ятничного падіння виступило бажання інвесторів зафіксувати прибуток перед вихідними.

При цьому млявість торгів на ринку спостерігалася впродовж майже всього тижня, і кількість продавців чисельно перевищує кількість покупців.

У лідерах зростання в п'ятницю на УБ були акції "Інтерпайп" Нижньодніпровський трубопрокатний завод "(NITR) (+6,47%), Крюківського вагонзаводу (KVBZ) (3,98%) і" Богдан Моторс " (LUAZ) (+1,55%).
Зростання також продемонстрували папери шахти "Червоноармійська-Західна № 1" (SHCHZ) (+1,25%), "Житомиробленерго"(ZHEN) (+0,53%), Новомосковського трубного заводу (NVTR) (+0,5%) і Північного гірничо-збагачувального комбінату (SGOK) (+0 , 45%).

У лідерах зниження були акції "АвтоКрАЗу"(KRAZ) (-4,37%), агрокомпанії "Дакор" (-3,98%) і Дніпровського меткомбінату ім.Дзержинського (DMKD) (-3,09%).

В цілому, більшість ліквідних паперів подешевшали на 1-5%.

Обсяг торгів на УБ в п'ятницю склав 68 581 000 грн.

Найбільш значущий зростання на фондовій біржі "ПФТС" показали акції "Київмедпрепарат" (KMED) (22,01%) і банку "Хрещатик" (BXRK) (12,06%). Разом з тим, більше всіх знизилися в ціні акції "АвтоКрАЗу"(KRAZ) (-10,31%), "Київхліба" (KHLB) (-8,77%) і "Богдан Моторс" (LUAZ) (-5,33%).
Обсяг торгів на фондовій біржі "ПФТС" склав 65137000 грн.
Загальний обсяг торгів на фондовій біржі ПФТС у червні 2010 року склав 3 млрд. 84 млн. грн., Що вдвічі менше, ніж у травні цього року. У червні зростання індексу ПФТС відбувалося в основному за рахунок зростання цін на акції підприємств ГМК, а також енергетичної галузі, машинобудування і фінансового сектора.
15 червня "Брянський машинобудівний завод", що входить в структуру російського "Трансмашхолдингу", виграв конкурс з приватизації 76,001% акцій "Луганськтепловозу", запропонувавши за пакет 410 мільйонів гривень. Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко вважає, що конкурс з приватизації "Луганськтепловозу" був непрозорим.
Кіпрська компанія "Мантар Холдинг Лімітед" оскаржує підсумки конкурсу з продажу "Луганськтепловозу". Відповідний позов компанія подала до Господарського суду Києва, повідомили в прес-службі Фонду держмайна України.

"Мантар" вимагає визнати недійсними відразу кілька рішень ФДМ, що стосуються конкурсу з продажу "Луганськтепловозу", аж до договору купівлі-продажу пакета акцій цього підприємства, укладеного 22 червня 2010.
За останній рік співпраця Києва і МВФ стала одним з найбільш важливих факторів, що впливають на інвестиційні настрої щодо України. Отже, поновлення відносин стане позитивною подією напередодні розміщення суверенного випуску єврооблігацій: почався маркетинг нового 10-річного боргового інструменту, уряд України розраховує залучити порядку $ 1,5 млрд.

Від співпраці з МВФ залежить також програма підтримки з боку ЄС у розмірі до $ 500 млн.

У цілому за різними оцінками цього року уряд України може здійснити зовнішні позики на суму в загальній складності до $ 6-8 млрд. Крім того зросте приплив капіталу в корпоративний сегмент економіки.
Таким чином на фондовому ринку склалася неоднозначна ситуація. Сезон корпоративної звітності може стати як драйвером зростання, так і фактором зниження котирувань акцій. При цьому макроекономічний фон також викликає занепокоєння у зв‘язку із зростанням імовірності другої хвилі кризи. Проте рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання Україні кредиту на $ 14,9 млрд у рамках програми stand-by стане стимулом економічного розвитку країни, а також підвищить в цілому її інвестиційну привабливість.
Подготовлено: Першин Дмитро, аналитический отдел TeleTRADE, г. Киев

Контакт:
,

Предложение фотосъемки от Фотограф Симферополь: детский фотограф Симферополь. 200грн/час http://isdata.ru